Ik ben tot nu toe veel werken tegen gekomen die mij erg inspireren. Vaak zijn deze gemaakt buiten een traditioneel 3D software pakket om. Ik merk dat een softwarepakket genaamd Processing erg bekend is. Zelfs onder mijn medestudenten, voornamelijk IMTers heb ik in gesprekken hier meerdere malen mensen naar horen refereren.

Op deze webpagina vind je een mooi voorbeeld van een animated sprite gemaakt in processing.

 

https://processing.org/examples/animatedsprite.html

 

Deze url laat processing projecten zien, je kan het project openen en de bijbehorende code bekijken.

https://www.openprocessing.org/browse/#

 

Graag maak ik nog iets kleins binnen dit pakket.

In hoeverre ik de link kan leggen tussen een 3D pakket (het liefst Blender) en Processing is tot nu toe nog niet helemaal duidelijk. Ik heb een aantal testjes gedaan, en het is tot nu toe nog niet echt gelukt. Ik ben wel van mening dat er sowieso code te hergebruiken is zodat ik creaties die ik maak m.b.v. Processing kan gebruiken binnen Blender. Maar hoeveel van de code te gebruiken is dat valt nog te zien, en daar moet ik meer onderzoek voor doen.

Naast Processing wil ik graag kijken naar andere manieren om met generative art bezig te zijn en eventuele links naar 3D software omgevingen.

Het opzoeken van wiskundige formules en m.b.v. expressions deze laten bewegen is mij gelukt in Blender, hier draai ik voor het einde van mijn onderzoekstraject graag nog een voorbeeld van uit die ik kan laten zien in dit webinterface.

 

Ik heb geleerd dat er veel tools zijn waarmee je net zoals met Processing generative art kan maken of op andere manier je codeerskills creatief kan inzetten. Ik heb gekozen om Processing eerst te onderzoeken omdat dit pakket open source en gratis is. En veel van de creaties binnen Processing zijn open source. Toegang tot deze projecten is makkelijk om aan te komen, en het mooie is dat ik kan kijken naar de code die alles aan stuurt.

Hier twee leuke voorbeelden van kleine applicaties die gebruik maken van generative art.

http://www.galaxykate.com/apps/Prototypes/LTrees/

http://math.hws.edu/eck/js/edge-of-chaos/CA.html

In hoeverre ik deze toegankelijkheid zal hebben met andere softwarepakketten of tools is mij nog niet helemaal duidelijk.

 

Binnen Python wordt bijna altijd gewerkt met externe modules om generative art te genereren.

Ik heb geleerd dat binnen generative art 3 elementen belangrijk zijn:

Randomness

Algoritmes

En geometrie

Met behulp van deze 3 elementen kan ik generative art maken binnen python.